Gjestebok

Takk for at du besøker familiens hjemmeside. Skriv en hilsen i gjesteboken ved å klikke på den blå knappen. Du kan også sette inn et bilde ved hilsenen.

15. jan, 2021

Lena Christiansen

Hej. Jag har under hela mitt liv undrat över min släkt i Norge vilka vi är och om det finns några flera och nu tror jag äntligen att lite av pusslet börjar bli lagt. Jag heter Lena Christiansen född 1980 jag har en syster som heter Elise Olsen född 1977
och vi är döttrar till Tore astbjørn stubberud Christiansen 1955-2018. Vår pappa flyttade från Sande i vestfold i Norge omkring 1975 till Sverige han var son till Hans Fridthjof Christiansen 1925-2011 som i sin tur var son till Fridthjof Christiansen vad jag
alltid fått höra att han var sjöman född 1895- 1984, gift med Thea christiansen och som i sin tur var son till Johan Christiansen som i sin tur var son till Christian Fenger Martini. Vore väldigt intressant och roligt att få någon mera koppling och kontakt
med släktet. Med vänlig hälsning, Lena Christiansen

15. jan, 2021

Nora Christiansen

Hejsan.

Jag är dotter till Lena Christiansen. Min mammas far hette Tore Christiansen (1955-2018). Min morfar var en fiskeman och även kock.


Min morfars far hette Hans Frithjof Christiansen, har inte så mycket information om honom, men han är född/död (1925-2011). Han fick fyra söner tillsammans med Inger Stubberud.

Hans far Fridhjof Christiansen var son till Johan Christiansen (1864-1959).

Johan’s far var Kristian Fenger Martini.

Än idag har vi kvar efternamnet från vår morfar.

Hälsar så mycket till våra släktingar på långt avstånd!

19. des, 2020

Stig Kløvstedt

Mors fetter Fritz fortalte mye om Christian Fenger Martini, bl.a. om hans ferd på Kongofloden. Jeg har forsket litt mer og kommet over uventet informasjon. I Afrikaregisteret til Norsk Maritimt Museum vises det riktig nok til Kaptein Christian Martini,
født i Norge av danske foreldre, kaptein under E. Pascha ekspedisjonen 1886 med Stanley og at Martini holdt foredrag om dette på Tivoli Theater i 1890 sammen med sin kollega Kaptein Schönberg. Det uventede var at Kaptein Christian Martinis fulle navn var Jens
Anders Christian Jørgensen. Hans foreldre var danske skuespillere som arbeidet i Norge, og han tok kunstnernavnet til faren, Martini, som eget etternavn.


Jeg har mailet med Espen Wæhle i Norsk Maritimt Museum som har forsket på dette og han skriver: Jeg har dog funnet nok om Kongo-Martini til å kunne utelukke Chr. Finger/Fenger Martini på Bolærne som en som var i Kongo. Jeg har ikke funnet noe materiale som
gir grunn til å tro at også Fenger Martini var i Kongo.

Mitt spørsmål er; kjenner noen noe til materialet som ble brukt da man i sin tid fant ut at vår Christian hadde seilt på Kongo-floden? Om navnet Fenger finnes i dette materialet er det Norsk Maritimt Museum som må skrive om sin historie - og ikke vi vår.

Ta kontakt dersom du/dere ønsker mer info om kildene og evt. kopi av mail.

Med de beste ønsker om en riktig god jul,

Vennlig hilsen Stig Kløvstedt,

sønn av Elna - Julie - Fredrik - Christian.

Tlf 95998831, stig.klovstedt@gmail.com

Nettside 29. okt, 2018

Henry

Flott side!

30. jul, 2012

Svein Olav

Legger ut en hilsen jeg fikk fra Lori Turner, kanskje noen har kommentarer på dette?
"I've found both Julie & Lena Christiansen in US census records in Brooklyn, New York. Julie married Olaf Svendsen & Lena married Jens Christian Myck. They lived less
than a mile from each other. Lena died in 1927, but I don't know when Julie died. She is in the 1940 census though.
Lena had 3 children, but Julie never had any.
While searching I made connection with Lena's great-grandson. We've been communicating
& I just sent him a picture of Grandpa (Ferdinand Severin) standing by his harpoon gun. I could also send it to you if you'd like."
Wishing you well, Lori Turner

Nettside 31. jan, 2011

Fritz Kristiansen

Oldefars Kongotrafikk

Jeg må bare beklage. Jeg har dessverre gjort meg skyldig i en vesentlig historieforfalskning. I min uvitenhet og uten å skjekke forholdene skikkelig har jeg gitt vår oldefar Christian Fenger Martini æren for noe han ikke har gjort. Nå vet jeg bedre. Stanley foretok seg 3 store ekspedisjoner i Afrika og den første foregikk fra østafrika gjennom ugjestmilde strøk til han fant Livingstone i beste velgående i Kongo. En vanvittig reise med en stor ekspedisjon med hundrevis av menn der mange omkom.
Jeg tror denne reisen forekom rundt 1872. Den neste reisen har jeg funnet svært lite om, men jeg mener at endel av den foregikk nedover kongofloden og at denne også startet østfra. Dengang Christian Fenger Martini førte skuta med Stanleyekspedisjonen ombord mener jeg forekom i 1886.Den startet i Leopolville (Kinshasa) og endestasjonen var Stanley falls like ved Stanleyville (Kisangani). Sikkert en krevende reise og det var nok ikke for ingenting han ble tildelt et æresbevis av den belgiske kongen. Dette fikk han overlevert den gangen i 1890 da han holdt foredrag om reisen i Tivoli Teater i Oslo. Jeg har liggende et veldig dårlig referat fra foredraget skrevet av Morgenbladet. Jeg har også liggende et kopi av avisannonsen som bekjentgjør at Christian og en dansk kaptein som også har tjenestegjort på Kongofloden skal holde foredrag.

Som sagt beklger jeg feilen. jeg har ingen annen undskyldning enn at jeg trodde Stanley bare hadde gjort en ekspedisjon i Kongo. Det var nemlig den jeg husker å ha lest om i guttedagene i en bok som heter "Reis og finn Livingstone".

Jeg takker Ingrid i København for årvåkenheten og ser gjerne frem til ytterligere korrigeringer om det skulle forekomme vesentlige feil i disse informasjonene.

De aller beste hilsener til dere alle.
Fritz

30. nov, 2010

Loren Turner

Du har mottatt denne beskjeden via kontaktsiden på 123hjemmesiden.

Beskjeden er sendt fra en person med e-postadressen:
E-post: LarryTurner@hotmail.com

Her er beskjeden:
Hilsen fra Amerika!
Jeg er Loren "Larry" Douglas Turner og min søster er Lori Turner. Vår mor er Frances Julia Christiansen, hennes bror er min onkel Ernest, som var der sammen med deg i 1983, og min bestefar er Ferdinand Christiansen, sønn av Christian Fenger Martini. Jeg har ventet hele mitt liv å møte dere alle!

I dag jeg gjorde en tjeneste for Lori og jeg var tolke hele denne nettsiden, tenkte det ville ikke ta lang tid, men snart fant jeg søker på nettet etter mer informasjon om Stanley og Livingston, funnet stor glede ved kjærlighetshistorien Christian og Margrethe , og hele dagen hadde passert ... liker filmen NeverEnding Story, så jeg opp og det var mørkt ute. Ord for ord, ble jeg tolke så mange overraskelser, følte jeg livet mitt var åpning til ting jeg aldri visste hadde skjedd.

Da jeg kom til å lese Fritz Christiansen historie om spenna gaeer Mathilda ... tårer endelig kom til mine øyne. Jeg har vært akkurat her og venter og lurer på om det var noen gang noen slektninger å kontakte der og da Fritz uttrykte sin skuffelse over å miste kontakten, gjorde det meg så trist. Fritz, jeg vil la Frank Christiansen vet du spurt om ham. Jeg prøver ofte å gå se ham, noen ganger når han er på jobb. Dessverre onkel Ernest døde og det gjorde Frances tilbake i 2007.

Jeg er nå 57 år gammel og har bodd her i Kirkland, Washington USA hele mitt liv. Ja, Kirkland er i nærheten av Seattle, og det et hyggelig sted å bo. Lykkelig gift i 32 år til Linda, har vi to sønner alderen 30 år og 28 år. Den eldste Loren Jr er gift (2007) til Amanda og vår andre sønn Lance snart kan gifte seg med en vakker jente han kjenner godt. Min eldre bror Kenneth og søster Marilyn er her også

Jeg ønsker velkommen et brev fra noen av dere, kan du skrive og la meg vite mer. I mellomtiden vil jeg grave i esker av gamle bilder og informasjon jeg har å dele mer om Ferdinand Christiansen liv her i Amerika. Han var virkelig en flott hvalfanger! Men jeg husker hans gård med felt av bær og frukt, og flagget fløy på polet hver dag.

Ønsker alle en veldig glad jul
og et Godt nytt år

--Larry

26. nov, 2010

Kari Holkestad

Hei!
Leste med interresse hilsenen fra Danmark: Sjøl har jeg nå bodd på Sunnmøre siden 1963. Siste åra har det ikke blitt så mange turer til Sandefjord, så det blir lite kontakt med familien (er vel mye min egen skyld!!!) Nok om det , men det var det med det kunstneriske, har jo drevet mye med veving, og holdt på med handverk av mange slag. Er det flere "skapkunstnere" der i familien, hadde vært interessent å få vite litt om det. Ellers har jeg jo både barnebarn og Oldebarn rundt meg og har fin kontakt med dem. Ønsker dere alle en fin førjulstid.

6. nov, 2010

Ingrid Thunæs Bækgaard

Hei Slektninger!
Dette er en veldig morsom måte å lære litt om familien på. Jeg har bodd i Herning i Danmark siden 1977, så det er ikke ofte jeg ser noen av dere. Men det er noe jeg lurer på: kunne forfedrene våre annet enn å fiske?? Hvor kommer den kunstneriske åren inn hen? Som datter av Ingebjørg ser jeg tydelig hvor mine evner stammer fra, og fetter Einar (Grønn Martini) er jo en talentfull kunstner, men det kunne være artig hvis noen visste noe om hvor det kommer fra... Om en i fortiden satt på en stubbe med et staffeli og maling og koste seg, mens de andre fisket, muligvis... :)

6. okt, 2010

Lori Turner

Hi, I'm Christian Fenger Martini ' s Great -grand daughter . My grandfather was Ferdinand Severin Christiansen. He left Norway & settled in Kirkland , Washington USA. He married & had two children , my mother , Julia Frances , & Ernest Martin Christiansen.
I was Amazed That looking your pictures how much it looks like Washington State where I was born . Grandpa always said the Alaska trip looked just like the Fjords in Norway . He was the gunner on a whale -boat in the Bering Sea . He was quite incredible .
Thank you for your web site. Lori Turner

28. feb, 2010

Fritz Kristiansen

Hei Svein Olav og Eva!
Ser av mailen fra Eva datert desember 2009 at Sigurd Unneberg hadde skrevet om sjømann og fisker Christian Finger Martini. Det har nok sin riktighet at Christian både var sjømann og fisker, men han het intet annet enn Christian Fenger Martini. Det med finger og fingeræne skriver seg fra tilnavn hvalfangerne i familien hadde fra før forrige århundreskiftet og utover årene i første halvdel av forrige århundre. Christian var nok litt av en sjømann. Bla. var han ansatt som kaptein i den belgiske marinen i 1870 årene og det var han som førte skipet på Kongofloden med Stanleyekspedisjonen ombord da Stanley var sendt til Afrika for å finne Livingston. Om dette holdt
Christian et foredrag i Tivoli Teater i Oslo i januar 1890. Den belgiske kong Leopold beæret Christian med medalje for hans innsats på Kongofloden. Utdrag av foredraget ble referert i en av Osloavisene og jeg skal prøve å finne frem til dette for en senere gjengivelse.
De aller beste hilsener fra Fritz

2. des, 2009

Svein Olav

Hei Eva
Takk for hilsner og gode ord. Jeg synes det er moro å bidra med det jeg har, og det ble jo en del fine bilder. Tenkte at jeg skulle skannet inn bilder fra turen i 99, men der har det blitt distribuert en del albumer med bilder fra den turen.
Jeg har ikke noe godt svar på når navnet skiftet fra Finger til Fenger, kanskje Fritz kan svare på det? I Gards og slektshistorie av Sigurd H.Unneberg fra 1971 står det oppført sjømann og fisker Christian Finger Martini, 1859 - 97.

Nettside 22. nov, 2009

Eva Christiansen

Hei Jeg synes denne hjemmesiden er kjempeflott for oss som er nyskjerrig på slekta. jeg er datter til Bjørnar og han og jeg liker å snuse og grave oss bakover og dypere inn i slektstreet. Jeg lurer på en ting og kanskje noen her har svar: Når ble navnet Finger endret til Fenger? I kirkeboka fra Nøterø kirke står det Christian Finger Martini og far Ferdinand Martini. Hvor kommer Finger fra? Takk for flott side.

9. aug, 2009

Fritz Kristiansen

Ch eller K
Jeg vet at mange av mine slektninger her i Sandefjord lurer på hvorfor jeg og mine skriver Kristiansen med K. Ærlig talt, jeg vet det ikke selv. Men et eller annet sted i en kirkebok eller noe sånt må det vel ha blitt gjort en feil. Min farfar Fredrik brukte Ch. Det gjorde også min onkel Georg, mens min onkel Fredrik jr. brukte K og det samme gjorde min far som het Victor. Intet å gjøre med det nå, uansett CH eller K så er vi i familien.
Vennlig hilsen Fritz

5. aug, 2009

Fritz Kristiansen

Kjære slektninger!
Nå er jeg tilbake igjen og kan tenke meg å gi dere litt om våre forfedre etter hvert. Han jeg skal skrive om nå het Ferdinand Martini og han var vår generasjons tippoldefar, altså far til Christian Fenger Martini. Han var sjømann og som ganske ung styrmann var han påmøsntret en seilskute som kom til en havn på Fyn i Danmark midt på sommeren. Unge Martini tok seg en spassertur en kvelding og på turen kom han forbi familien Henningsen (propriotær Henningsen) som hadde slått seg ned for å bade og kose seg. Freidig som han var kom han i snakk med disse og ble bydd både kaffe og annet. Dette gjentok seg flere dager på rad. Disse har vel senere fortalt at den unge nordmannen var noe "pralende", men det var nok ingen tvil om at de likte ham. Han fortalte dem hvorfra han kom og at alt i dette landet var både voldsomt, stort og flott. Blant annet var fjellene så store at man kunne putte alpene inn i dem og rekene var like store som hummer. Blant familiens døtre ble den ene som het Margrethe voldsomt inntatt i denne nordmannen og i all hemmelighet tok de seg nok en spassertur sammen. Etter noen dager lettet skuta anker og seilte tilbake til Norge. Avskjeden var nok veldig tung for de unge, men den unge damen visste råd. Hun brøt med familien og reiste etter. I Norge traff hun igjen sin Ferdinand og gift ble de. Pappa Henningsen hadde veldig vanskelig for å tilgi sin datter, men det fortelles vel at det ble forsoning etter hvert. Jeg har ikke funnet ut hvor mange barn de fikk, men at et av dem var vår oldefar Christian er det nok ingen tvil om. Ferdinand fortsatte sjølivet og ble etter hvert kaperkaptein (sjørøver vil vi kanskje kunne kalle det selv om en slik tittel fordrer kaperbrev utstedt av kongen).

20. jul, 2009

Fritz Kristiansen

Hei Svein Olav og alle etterkommerne etter Christian Fenger Martini!
Dette er et prisverdig tiltak. Flott Svein Olav! Her er det mange som kan gjøre en innsats. Forfedrene, både de som var før C.F.M og de som kom etter ham er det sikkert mye av interresse å skrive om. Jeg kommer tilbake. Vennlig hilsen Fritz

8. jul, 2009

Bjørnar Christiansen

Hei,
takk for fint initiativ. Jeg har vært mye på Bolæren, men ikke mye på Mellom B. Jensesundet er kjent stoff, men seilere med kjøl bør være oppmerksom på grunnene i sundet.
Håper alle i familiene rundt dette stedet kan treffes her ute en gang i året.
vh Bjørnar m/fam.